Laukinis trail Žalieji ežerai

2019-02-23 – Laukinio trail Žaliųjų ežerų I etapas tapo didžiuliu iššūkiu ne vienam bėgikui, tikėjusiam, kad naktinė trasa bus lengvesnė, o sniegas ir ledas per paskutinę savaitę pasitrauks. Tačiau susirinkusius pasitiko kone 80% trasos dengęs ledas ir sniegas, o įveikti teko daug pakilimų ir aštrių posūkių. Taip pranašumą įgavo batelius vinukais apkaustę dalyviai, o visiems kitiems paslydimas tapo palydovu, kur koncentracija praradimas lengvai galėjo baigtis skaudžiu kritimu.
Ilgiausioje trasoje (~24,5 km) galingai subėgo Vidas finišavęs 6 vietoje, puikiai pasirodė Andrius (10 vieta), 14-as Ramūnas, 42-as Augustas. Vidutinėje trasoje 30-tas buvo Timas, nuo jo minute atsiliko Arūnas, ilgiau užtruko Artūras, tuo tarpu Aurelija nerizikavo ir įvertinusi sąlygas pasitraukė iš trasos. Trumpąją distanciją įveikė Giedrė, Ieva ir Rasa.
Apibendrinant, tai buvo išties intriguojantis ir pribloškiantis bėgimas. Daugumai dalyvių suteikęs aštrių pojūčių ir adrenalino. Gili tamsa ir šmėžuojančios švieselės kūrė savitą atmosferą. Tai buvo renginys kurį ne vienas prisimins dar ilgai. Galima sakyti, vienas iš tų gyvenimo nuotykių, po kurio jaučiamės vėl gyvi, nugalėję savo asmenines baimes ir įveikę priešakyje sutiktas kliūtis.
Rezultatai: https://dbsportas.lt/lt/varz/2019037